CentralOberstens dillerbobby

Kategorier By Nette, Tankestreger

Jeg tænker, ergo er jeg ængstelig.

Det er svært, ikke at sætte sig fast i den der offerrolle, når det hele er lidt hårdt. Eller føles hårdt. For det er jo ikke hele tiden hårdt længere.
Slet ikke. Jeg har det jo også okay, ing’?
Men hvorfor sidder jeg så stadig fast i det her mareridt?

Jeg tænker, at det er fordi jeg tænker. For meget.
Men, hvordan lader man lige være med det?

Myldretid i tankebanerne.

Der har altid været en tisporet motorvej i mit kranium, som udløber fra rundkørslen i midten, som samtidig er parkeringsplads for tanker. Når en tanke opstår, så sidder der en lille racergirl (lad os kalde hende Fantasi) og tripper på gassen for at drøne afsted med den. Når hun så når til en skillevej, deler hun sig bare i 2 og drøner videre, og på den måde formerer mine tanker sig fra en simpel tanke, til pludselig at ligge med 250 km/t i overhalingsbanen på en af ydervejene, nærmest tankeløs fordi den oprindelige tanke efterhånden er blevet helt udvandet. Og når de først har forvildet sig ud i de dunkle uoplyste områder, så drifter de bare formålsløst rundt i svingene og laver ballade.

Kan man ringe til Mr.Trump og få bygget en mur?

Ikke for at holde nogen ude – men for at holde dem inde på de reelle tankebaner? Mine tanker når simpelthen for langt ud i gruset. Og det er en angst-trigger, at jeg absolut ikke kan styre dem. Fantasien har simpelthen speederfod, og selvom der bliver råbt sinne gas, så fortsætter Fantasien bare, som var der ingen dag i morgen (For de ikke jyske læsere, er “Sinne gas” et udtryk, der blev brugt en del i min barndom herovre i det mørke Jylland- og det betyder slet og ret: Tag det roligt)

Så der er så effing meget drøn på tankerne, at de hurtigt når ud til et punkt, hvor de ikke længere er hverken logiske eller realistiske, men blot idéer og antagelser uden egentlig substans.

Ind i mellem er problemet også, at der simpelthen er for mange tankebaner igang på een gang, og i myldretiden kan det være svært for centralens oberst, at skabe et ordentligt overblik, hvilket sætter ham i alarmberedskab, så han styrter rundt og skruer på knapperne, som får de røde lamper. til at blinke. Men tanker er farveblinde, så de tøffer bare videre og så ender det i noget frygteligt trafikkaos, indtil der til syvende og sidst kommer en decideret trafikprop, der får CentralObersten til at fyre næven ned på panikknappen – og dét, får hele det mentale system til at crashe.

Og så står det sgu stille derinde – så stille, at det er lige før reptilhjernen også går i stå. Det bliver pludselig meget svært at trække vejret, holde balancen og hjertet går i spasmer (føles det i alt fald som om).

Ind i mellem er det ikke engang myldretid før CentralObersten fiser rundt og leger med lamperne eller med piller ved panikknappen, som var det en understimuleret dillerbobby!

Jeg kan ikke forklare ham, at det ikke længere er så nødvendigt at være på vagt.
At der ikke er den store fare mere.
At alt det, der tidligere var en ganske udemærket overlevelsesstrategi, ikke længere er nyttigt!

Og man kan ikke åbenbart ikke fyre sin CentralOberst og erstatte ham med en ny – ikke engang med en fratrædelsesordning som ville gøre en bankdirektør fra Danske bank m. lidt for rene, hvidvaskede hænder, helt og aldeles grøn i skægget af misundelse!

Så jeg håber på, at jeg kan lære den gamle køter nye tricks.
At jeg kan efteruddanne ham til at slappe lidt af i sin triggerfinger og to calm the f*** down, så jeg rent faktisk kan få lov til at leve.

Indtil han er færdig – eller i hvert tilfælde længere- m. den her efteruddannelse, må jeg så bede om hjælp udefra til, at få skabt det her overblik – det er det, der sker når jeg taler om det m. fx. min psykolog.

Så bliver alle tanketrådene ligesom rullet op i hver sit nøgle, så CentralObersten har lettere ved at skabe et overblik.

Billedet er hugget fra instagram, af en anden, der havde hugget det, så jeg ved ikke lige, hvem der har æren af denne illustration, men den er i hvert fald ret “spot on”, må jeg indrømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *